ГоловнаСвіт

Колишній прем'єр Японії очолив опозицію

Через місяць у країні пройдуть парламентські вибори.

Колишній прем'єр Японії очолив опозицію
Синдо Абэ

Колишній прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе очолив головну в країні опозиційну партію. Політик, який виступає за жорстку позицію в територіальній суперечці з Китаєм, має хороші шанси найближчим часом повернутися на посаду глави уряду.

Абе став лідером опозиційної Ліберально-демократичної партії за результатами внутрішніх виборів. Його головним суперником був колишній міністр оборони Сігеру Ісіба.

Абе отримав хороші шанси знову очолити уряд Японії. Через місяць у країні пройдуть парламентські вибори, фаворитом яких вважають Ліберально-демократичну партію (партія, яка перемогла на виборах, призначає голову Кабінету міністрів).

Під час внутрішньопартійної боротьби Абе дотримувався жорсткої позиції з приводу територіального конфлікту між Японією і Китаєм через спірні незаселені острови. Як пише BBC News, політик обіцяв "захистити японську землю". Крім того, він відомий іншими націоналістичними заявами. Зокрема, він заперечив те, що китайські та корейські жінки ставали секс-рабинями японських солдатів під час Другої світової війни, чим викликав невдоволення в Сеулі та Пекіні.

Абе очолив Кабінет міністрів 2006 року, ставши наймолодшим прем'єр-міністром в історії Японії. Під час його роботи на цій посаді уряд зазнав критики за погіршення економічної ситуації, а також за підтримку США у війні в Афганістані. Крім того, деяких членів Кабінету міністрів викрили в корупції. 2007 року Абе достроково покинув свою посаду, пославшись на погане здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram