ГоловнаСвіт

Французи розчарувалися в Євросоюзі, - опитування

67% опитаних вважають, що ЄС "найімовірніше, рухається в неправильному напрямку".

Французи розчарувалися в Євросоюзі, - опитування
Фото: interfax.com.ua

Більшість французів проголосували б проти встановлення ЄС, якби референдум з цього питання проводився зараз.

Відзначається, що на проведеному 1992 року голосуванні 51% французів проголосували за ратифікацію Маастрихтського договору, що передбачав встановлення Євросоюзу. 49% висловилися проти цього.

Однак, згідно з результатами опитування, проведеного Французьким інститутом громадської думки, якщо б голосування відбулося 2012 року, результат був би зовсім іншим.

Опитування проводилося серед французів, які народилися до 1974 року, тому що тільки вони мали можливість проголосувати на референдумі 1992 року. В результаті 64% респондентів заявили, що зараз висловилися б проти підписання Маастрихтського договору.

Крім того, 67% опитаних громадян Франції вважають, що ЄС "найімовірніше, рухається в неправильному напрямку".

Негативно ставлення французів до ЄС багато в чому обумовлено проблемами з євро. Так, 45% респондентів вважають, що єдина європейська валюта заважає французькій економіці боротися проти кризи.

До того ж, на думку 61% французів, євро негативно впливає на конкурентоспроможність французьких компаній. 63% впевнені, що ця валюта заважає боротьбі проти безробіття. А 89% вважають, що використання євро негативно впливає на ціни у Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram