ГоловнаСвіт

"Газпром" погоджуватиме всі знижки з урядом

Путін підписав указ про заходи щодо захисту інтересів РФ.

"Газпром" погоджуватиме всі знижки з урядом
Фото: mediaguide.ru

"Газпром" більше не робитиме знижок іноземним покупцям без погодження з урядом.

Про це заявив у вівторок журналістам офіційний представник Газпрому Сергій Купріянов.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про заходи щодо захисту інтересів РФ під час здійснення російськими юрособами зовнішньоекономічної діяльності, зобов'язавши стратегічні компанії погоджувати з урядом дії під час висунення до них вимог іноземними державами.

Купріянов зазначив, що указ регулює такі сфери, як надання інформації, зміна договорів і продаж активів.

"Як випливає з указу, "Газпром" надалі надаватиме інформацію про свою діяльність або знижки тільки з попереднім узгодженням з уповноваженим органом, як і інші зміни в ціновій політиці", - сказав він.

Купріянов наголосив, що така інформація не може бути представлена "Газпромом", якщо це завдасть Росії економічного збитку.

Відповідаючи на запитання, що буде, якщо надання знижок на газ такої шкоди завдасть, Купріянов сказав: "Тоді знижок не буде".

Нагадаємо, сьогодні, 11 вересня, Володимир Путін підписав указ "Про заходи щодо захисту інтересів РФ під час здійснення російськими юрособами зовнішньоекономічної діяльності", зобов'язавши стратегічні компанії погоджувати з урядом дії під час висунення до них вимог іноземними державами.

Як відомо, 4 вересня Єврокомісія почала формальну стадію антимонопольного розслідування діяльності ВАТ "Газпром" у Європейському Союзі. На тлі цих заяв акції "Газпрому" почали знижуватися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram