ГоловнаСвіт

У Греції ультраправа партія збільшила свою підтримку, - опитування

Правляча коаліція втрачає популярність.

У Греції ультраправа партія збільшила свою підтримку, - опитування
Лидер "Золотой Зари" Никос Михалолиакос
Фото: EPA/UPG

Результати опитування, проведеного газетою Pontiki, показали, що ультра-націоналістична партія "Золота Зоря", яка в передвиборній кампанії обіцяла позбавити Грецію всіх іммігрантів, збільшила свою підтримку серед греків.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з результатами опитування, якби зараз у Греції проводилися парламентські вибори, "Золота Зоря" стала б третьою найбільшою партією. Таким чином вкрай права партія обігнала колись могутніх соціалістів.

Підтримка "Золотої Зорі", яку пов'язують зі зростанням кількості нападів на мігрантів в останні місяці, становить 10,5%, що майже на 4 процентні пункти більше за червневі вибори, які дозволили партії закріпитися в парламенті.

Гнівні антиіммігрантські настрої партії знайшли підтримку у значної кількості греків у зв'язку зі зростанням злочинності і боротьбою з наслідками економічної кризи, через яку кожен четвертий житель країни є безробітним.

Результати опитування також показали, що підтримка консервативної партії "Нова демократія", яка очолює правлячу коаліцію, знизилася до 25% з 29,7% у червні. Тим часом, підтримка ліворадикальної партії СІРІЗА також впала майже на 3 процентні пункти, до 24%.

Соціалістична партія ПАСОК - молодший партнер у правлячій коаліції - посіла четверте місце з 8% голосів, тимчасом як підтримка іншого союзника уряду, партії "Демократичні ліві сили", скоротилася майже на 2 процентні пункти, до 4,5%.

Уряд Греції намагається проштовхнути новий раунд вкрай непопулярних заходів зі скорочення витрат на загальну суму близько 12 мільярдів євро протягом найближчих двох років, щоб заспокоїти своїх іноземних кредиторів та забезпечити черговий транш допомоги, щоб утримати країну на плаву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram