ГоловнаСвіт

Ізраїльські війська вбили трьох бойовиків в секторі Газа

Палестинці намагалися встановити вибухівку поблизу прикордонного паркану.

Ізраїльські війська вбили трьох бойовиків в секторі Газа

Ізраїльські війська вбили трьох палестинських бойовиків у північній частині сектору Газа в четвер, після того, як ізраїльські військові заявили, що ті намагалися встановити вибухівку поблизу прикордонного паркану.

Про це повідомляє Reuters.

За день до цього ізраїльські військові нанесли авіаудар по трьох бойовиках, які, нібито, намагалися обстрілювати Ізраїль з центрального сектору Газа.

Сільські жителі, які знали вбитих в результаті авіаудару в четвер, заявили, що ті перебували у невеликому ісламістському бойовому угрупованні, відомому під назвою "Хомат аль-Акса". Тіла бойовиків були доставлені в місцеву лікарню.

"Солдати вдарили по терористичній команді, яка встановлювала вибуховий пристрій біля прикордонного паркану в північній частині сектору Газа", - йдеться в заяві військових.

Ісламістський рух ХАМАС, який контролює сектор Газа, підтвердив їх смерть і повідомив, що один з чоловіків, які отримали поранення, скористався стільниковим телефоном, щоб викликати швидку допомогу, але обстріл з боку Ізраїлю завадив автомобілю наблизитися до місця подій, і чоловік помер.

Хоча ХАМАС налаштований вороже щодо Ізраїлю, в останні роки ісламістський рух відмовився від транскордонних ракетних обстрілів. Ізраїль заявив, що в якості правителя в секторі Газа ХАМАС несе відповідальність за будь-які напади зі своєї території, навіть якщо ті здійснюються іншими групами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram