ГоловнаСвіт

Красноярські активісти перейменували вулиці на честь Pussy Riot

Влада поки що на цю акцію ніяк не відреагувала.

Красноярські активісти перейменували вулиці на честь Pussy Riot
Фото: EPA/UPG

Молоді красноярські художники присвоїли імена учасниць панк-групи Pussy Riot двом вулицям у центрі міста, таким чином підтримавши засуджених дівчат.

Активісти однієї з місцевих арт-груп наклеїли декілька паперових плакатів з іменами учасниць групи, виконаних у вигляді таблички з назвою вулиці, поряд із двома найвідомішими православними храмами Красноярська - Свято-Благовіщенським монастирем і Покровським кафедральним собором.

Так, вулиці 9 Січня та Сурікова на кілька годин стали вулицями Надії Толоконникової, Марії Альохіної і Катерини Самуцевич.

Влада, представники церкви та правоохоронні органи наразі на цю акцію ніяк не відреагували.

Між тим, у суботу в Красноярську пройде флеш-моб на підтримку учасниць Pussy Riot. Активісти планують гуляти центральним проспектом міста з заклеєними кольоровим скотчем ротами.

Як повідомляли раніше, учасниць панк-групи Pussy Riot Марію Альохіну, Надію Толоконникову та Катерину Самуцевич засудили до двох років колонії загального режиму. Термін покарання обчислюється з моменту арешту - 4 березня 2012 року.

Суд дійшов висновку, що підсудні цілеспрямовано, за попередньою змовою вчинили хуліганство з мотивів релігійної ненависті та ворожнечі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram