ГоловнаСвіт

Pussy Riot потрапили на обкладинку Der Spiegel

Учасницям панк-групи загрожує 7 років в'язниці.

Pussy Riot потрапили на обкладинку Der Spiegel
Фото: EPA/UPG

Німецький щотижневий журнал Der Spiegel поставив на обкладинку номера від 13 серпня учасницю російської панк-групи Pussy Riot Надію Толоконникову. Фотографію дівчини супроводжує заголовок: "Путінська Росія: на шляху до диктатури чистої води".

У своїй колонці головний редактор видання Георг Масколо (Georg Mascolo) пояснює заголовок. Колишній канцлер ФРН Ґергард Шрьодер називав Володимира Путіна "демократом чистої води", однак зараз, на думку журналіста, це визначення потребує виправлення. Процес над дівчатами, зауважує Масколо, показує те, що багато хто на Заході не готовий визнати: автократичний характер режиму Путіна.

"Німецькі музиканти та діячі мистецтва висловлюють у Der Spiegel протест проти процесу Pussy Riot, і це добре. Наші кореспонденти і репортери описують шлях Росії до автократії", - випереджає Масколо матеріал, присвячений панк-групі.

На підтримку учасниць Pussy Riot Надії Толоконникової, Марії Альохіної та Катерини Самуцевич висловлювалися численні політики і діячі культури і в Росії, і за кордоном. Серед них - Мадонна, Стінг, Патті Сміт, Пітер Гебріел, Піт Тауншенд, Бьорк, Стівен Фрай, Елайджа Вуд, гурти Faith No More, Franz Ferdinand і Red Hot Chili Peppers, а також депутати бундестагу і мер Рейк'явіка Йон Гнарр, який проїхався містом в образі учасниць Pussy Riot.

Надії Толоконниковій, Марії Альохіній і Катерині Самуцевич пред'явлено звинувачення в хуліганстві за мотивами релігійної ненависті (частина 2 статті 213 КК РФ) за "панк-молебень "Богородиця, Путіна прожени!", який вони виконали в лютому 2012 року в храмі Христа Спасителя. Максимальне покарання за цією статтею - сім років позбавлення волі. Державне звинувачення зажадало для дівчат трьох років колонії. Вирок учасницям Pussy Riot винесуть 17 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram