ГоловнаСвіт

Єгипет просить у МВФ кредит на $4,8 млрд

Крістін Лагард провела переговори з Мухаммедом Мурсі.

Єгипет просить у МВФ кредит на $4,8 млрд
Кристин Лагард
Фото: EPA/UPG

Представник президента Єгипту Ясір Алі, під час візиту в Каїр глави Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард для обговорення підтримки економіки країни, заявив, що Єгипет офіційно попросив у МВФ кредит у розмірі $4,8 млрд.

Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, минулого тижня єгипетський міністр фінансів заявив, що Каїр буде обговорювати можливість отримання більшого, ніж очікувалося, кредиту від фонду. Попередній уряд Єгипту просив кредит у розмірі $3,2 млрд, але так і не досяг угоди з МВФ.

Єгипет сам попросив про присутність Лагард, що може свідчити про те, що сторони готові підписати довгоочікувану угоду після того, як президент Єгипту Мухаммед Мурсі, який вступив на посаду 30 червня, минулого місяця призначив свій перший уряд.

"Ми офіційно попросили кредит на $4,8 млрд у МВФ, і зараз тривають переговори про цей запит", - заявив Ясір Алі тим часом, як Лагард вела переговори з Мурсі, додавши, що подробиці будуть оголошені пізніше.

Представник МВФ також підтвердив, що запит на кредит було зроблено.

Протягом 18 місяців політичної нестабільності після повалення самодержавного лідера Хосні Мубарака єгипетська влада вела переговори з МВФ про забезпечення фінансування в надзвичайних ситуаціях. Однак угоди з цього питання не було досягнуто, і економічна ситуація в Єгипті погіршилася.

Золотовалютні резерви знизилися більш ніж на половину від рівня, що спостерігався до народного повстання проти Мубарака. Небажання інвесторів повернутися частково пояснюється побоюваннями, що різка девальвація валюти може знищить будь-яку можливість повернення коштів.

Угода з МВФ допоможе Єгипту підвищити довіру до економічних реформ, необхідних для відновлення довіри інвесторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram