ГоловнаСвіт

Французький прем'єр-міністр оголосив про підтримку сирійських повстанців

Франція не братиме участі у воєнних діях у Сирії без підтримки ООН.

Французький прем'єр-міністр оголосив про підтримку сирійських повстанців
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Ейро заявив про військову підтримку сирійських повстанців, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на радіостанцію BFMTV-RMC.

Ейро сказав, що Франція забезпечує повстанців військовим обладнанням, не призначеним для вбивства, зокрема - засобами особистого захисту і зв'язку. Він також сказав, що Франція вважає, що президент Сирії Башар Асад повинен піти з посади, але не братиме участі у воєнних діях без підтримки ООН. Як зворотний приклад він навів війну в Іраку, яка, за його словами, "скінчилася хаосом".

Нагадаємо, що антиурядове повстання в Сирії почалося в березні 2011 року. План врегулювання сирійського конфлікту, запропонований уже колишнім спеціальним посланцем ООН і Ліги арабських держав Кофі Аннаном, не дав результатів. 16 серпня Рада Безпеки ООН ухвалила рішення про припинення роботи місії спостерігачів ООН у Сирії.

Зараз триває дискусія про військову інтервенцію та надання повстанцям зброї. 21 серпня президент США Барак Обама заявив, що Сполучені Штати розглянуть питання про військове втручання в конфлікт у Сирії, якщо режим Башара Асада застосує хімічну або біологічну зброю. Однак Росія і Китай заявили, що не допустять військових дій проти Сирії.

Нагадаємо, 22 серпня на прес-конференції в Москві віце-прем'єр Сирії Кадрі Джаміль заявив, що уряд Сирії готовий розпочати переговори з опозицією, під час яких, зокрема, може обговорюватися навіть відставка президента країни Башара Асада, але не сприймає жодних попередніх умов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram