ГоловнаСвіт

Північнокорейський лідер побажав Путіну успіхів у створенні могутньої Росії

КНДР готова розширювати торговельне співробітництво з РФ.

Північнокорейський лідер побажав Путіну успіхів у створенні могутньої Росії
Фото: EPA/UPG

Лідер КНДР Кім Чен Ин побажав президенту Росії Володимиру Путіну "великих успіхів у відповідальній діяльності, яка спрямована на створення могутньої Росії".

Як повідомляє ИТАР-ТАСС, таке побажання міститься в посланні керівника Північної Кореї з нагоди 67-ї річниці незалежності країни.

"Традиційні відносини дружби і співробітництва між КНДР і Росією, виявлені під час наполегливої антияпонської війни, будуть стабільно розвиватися відповідно до духу спільних документів, схвалених на вищому рівні, а також сподіваннями народів двох країн", - йдеться у зверненні Кім Чен Ина до Путіна.

Нагадаємо, раніше міністр зовнішньої торгівлі КНДР Лі Рен Нам, виступаючи в Пхеньяні, заявив, що Північна Корея готова до співпраці з Росією. Він відзначив, зокрема, проект з модернізації залізничного шляху від російської станції Хасан до північнокорейського порту Раджін. Крім того, міністр пообіцяв продовжувати співпрацю в нафтогазовій сфері.

2011 року товарообіг між Росією і КНДР становив $100-200 млн на рік. Водночас аналогічний показник між КНДР і Китаєм - $3465 млн.

Корея здобула незалежність від Японії після Другої світової війни. Після цього Північна Корея перебувала під протекторатом СРСР, а Південна була окупована США.

Зараз у КНДР знаходиться 12 меморіальних комплексів, присвячених радянським солдатам, загиблим в боях з японцями. Пам'ятники встановлені в столиці КНДР Пхеньяні, містах Чондін, Хамхин, Вонсан, Раджін, Хеджу, Нампхо, Сінийджу та інших.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram