ГоловнаСвіт

Колишній дворецький Бенедикта XVI постане перед судом

Камердинерові загрожує до шести років тюремного ув'язнення.

Колишній дворецький Бенедикта XVI постане перед судом
Фото: 1tvnet.ru

Камердинер Папи Римського Бенедикта XVI Паоло Габріеле, підозрюваний в організації витоку конфіденційної інформації, постане перед судом за звинуваченням у крадіжці за обтяжливих обставин.

Як повідомляє італійське інформагентство AGI, таке рішення 13 серпня ухвалив суддя П'єро Бонні. Раніше ЗМІ припускали, що Понтифік може попросити помилувати свого камердинера. Габріеле загрожує до шести років тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, 24 липня Габріеле звернувся до Понтифіка з благанням про прощення.

Під суд також піде ймовірний спільник Габріеле, Клаудіо Шарпеллетті - комп'ютерний експерт, який також працював у Ватикані. Як зазначає La Repubblica, раніше громадськості не було відомо про другого підозрюваного у витоку даних, хоча його заарештували 25 травня. Однак наступного дня його відпустили на волю.

За даними слідства, Габріеле і Шарпеллетті винуваті у витоку внутрішніх документів Ватикану. Зокрема, в помешканні дворецького знайшли секретні документи, чек на 100 тисяч євро, призначений Папі Римському, і примірник "Енеїди" Вергілія 1581 року.

Габріеле заарештували 23 травня після того, як у ЗМІ потрапили секретні документи Ватикану. У липні його відпустили під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram