ГоловнаСвіт

У центральній Мексиці була вбита сім'я

Федеральна поліція продовжує боротьбу з наркомафією.

У центральній Мексиці була вбита сім'я
фото из архива
Фото: EPA/UPG

Родина з семи осіб, у тому числі трьох дітей, була знайдена з перерізаним горлом на ранчо неподалік від міста Манлій-Фабіо-Альтамірано в штаті Веракрус (Мексика).

Про це повідомляє Reuters з посиланням на місцевого чиновника.

Як йдеться в заяві генерального прокурора штату Веракрус, їхні тіла були знайдені після того, як сусіди помітили жахливий запах з їхнього будинку. Стан розкладання свідчить, що вони були вбиті щонайменше за 72 години до того, як їх знайшли.

Урядовий чиновник, що побажав залишитися анонімом, сказав, що серед жертв були троє дітей у віці дев'яти, семи і трьох років.

Цей випадок став другим випадком менш ніж за тиждень, коли сім'я зазнала нападу підозрюваних організованих злочинних угруповань. Так, 8 серпня озброєні люди вбили сім'ю з п'яти осіб в портовому місті Акапулько на тихоокеанському узбережжі Мексики.

Протягом шести останніх років екс-президент Мексики Феліпе Кальдерон вів війну з наркомафією. Для боротьби зі злочинцями була залучена армія, а в результаті сутичок загинули понад 55 тис осіб. Всього з 2006 року владі Мексики вдалося заарештувати або знищити 22 з 37 найбільш розшукуваних злочинців, які є переважно ватажками наркокартелів, були заарештовані 180 керівників картелів у регіонах, конфісковано майже 140 тисяч одиниць вогнепальної зброї, у наркомафії вилучено близько 13 млрд песо (понад $1 млрд). У штаті Веракрус рівень насильства почав зростати протягом останнього року.

Минулого тижня в центральній частині Мексики, в результаті сутичок банд, які ведуть боротьбу за контроль над прибутковими маршрутами контрабанди в США, сталася хвиля вбивств. Так, у четвер 14 трупів було знайдено у фургоні на основному шосе до столиці штату Сан-Луїс-Потосі, який знаходиться на північний захід від Веракрус. Ще 12 тіл були знайдені в сусідньому штаті Сакатекас у п'ятницю. Крім того, в неділю вранці мер Веракрус, обраний голосуванням 1 липня, а також керівник його кампанії були знайдені застреленими у вантажівці в штаті Сан-Луїс-Потосі.

Згідно з заявою федеральної поліції, в п'ятницю в західному центральному штаті Мічоакан федеральними військами було вбито п'ятьох передбачуваних членів наркокартеля. Бій відбувся в Оланда - оплоті банди "Лицарі-тамплієри", де в грудні 2010 року федеральні війська вбили передбачуваного наркобарона Назаріо Морено, який зараз шанується місцевими контрабандистами.

Після рейду передбачувані члени банди викрали і спалили близько двох десятків транспортних засобів, враховуючи автобуси і вантажівку, що перевозила нові автомобілі, щоб перекрити шлях у сосіднє селище Апатзінган. Місцеві ЗМІ повідомляють, що в результаті сутичок зі злочинцями померли четверо федеральних поліцейських, які раніше отримали поранення в бою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram