ГоловнаСвіт

Саакашвілі: США допомагають Грузії з переозброєнням

Гілларі Клінтон запевнила, що Вашингтон далі модернізуватиме грузинську армію.

Саакашвілі: США допомагають Грузії з переозброєнням
Фото: wordpress.com

США почали допомагати Грузії з технічним переоснащенням її збройних сил, повідомив президент країни Михайло Саакашвілі.

Про це він сказав під час відвідин разом з американським сенатором Ричардом Лугаром центру охорони здоров'я в Тбілісі.

Ми обов\'язково все повернемо! Я твердо переконаний у цьому. Історично в серце Картлі не зумів утриматися жоден загарбник, не втримаються і вони. Ми обов\'язково звільнимо нашу країну, нашу Картлі, наші долини, села і повернемо собі наші домівки

— Михайло Саакашвілі, президент Грузії

Саакашвілі назвав Лугара активним прихильником ухвалення Конгресом США "тієї резолюції, завдяки реалізації якої зараз Грузія отримує допомогу в технічному переоснащенні збройних сил". Керівник Грузії додав: "Зараз ми за допомогою США почали програму модернізації ЗС, це дуже важлива й історична справа для нас".

Нагадаємо, 5 червня під час візиту в Грузію держсекретар США Гілларі Клінтон запевнила, що Вашингтон "надаватиме допомогу для забезпечення охорони сухопутних і морських кордонів, зміцнення безпеки, боротьби з контрабандою та незаконною торгівлею на Чорному морі, а також у технічному переоснащенні ЗС країни".

Тим часом у міністерстві закордонних справ РФ 7 червня заявили, що висловлювання держсекретаря США Гілларі Клінтон у Грузії заохочують реваншистські настрої Тбілісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram