ГоловнаСвіт

Найбільш високооплачуваним письменником став автор детективів

Forbes вважає, що незабаром потіснити чоловіків із лідируючих позицій можуть жінки.

Найбільш високооплачуваним письменником став автор детективів
Джеймс Паттерсон
Фото: famenetworth.com

На другому місці рейтингу опинився "майстер жаху" Стівен Кінг ($39 млн), за ним слідує авторка детективів про Стефанію Плам Джанет Іванович - з доходом в $33 млн.

Найбільш високооплачуваним письменником світу за версією журналу Forbes став автор детективів про Алекса Гросса, американець Джеймс Паттерсон. За підсумками минулого року він заробив понад $ 90 млн. 2008 року він перебував на другому рядку рейтингу з доходом $ 50 млн, поступаючись автору серії романів про хлопчика-чарівника Гаррі Поттера Джоан Роулінг, але потім перемістився на першу сходинку списку. Багато в чому своїми доходами Паттерсон зобов'язаний відрахуваннями від екранізації його книг.

На другому місці рейтингу опинився визнаний "майстер жаху", автор десятків романів та оповідань Стівен Кінг. Він минулого року заробив значно менше, ніж Паттерсон - $39 млн. За ним слідує авторка детективів про Стефанію Плам Джанет Іванович - з доходом 33 млн доларів вона посіла третє місце в загальному рейтингу і стала найбільш високооплачуваною жінкою-письменницею.

Автор "юридичних трилерів" Джон Грішем зайняв у списку четверту позицію завдяки заробленим за минулий рік $ 26 млн, замикає п'ятірку найбагатших літераторів автор книг для дітей Джеф Кінні з доходом 25 млн доларів. За ним слідують автори любовних романів Нора Робертс і Даніела Стіл, які заробили по 23 млн доларів.

Forbes вважає, що незабаром потіснити чоловіків із лідируючих позицій можуть жінки. Письменниця С'юзан Коллінз заробила на продажі книги "Голодні ігри" 20 млн доларів, але в цю суму не входять доходи від украй успішної екранізації цього бестселера, яку цього року представила студія Lionsgate Pictures. У світовому прокаті картина зібрала понад 650 млн доларів, тож у рейтингу Forbes наступного року можна очікувати серйозних перестановок. Позбавити чоловіків першості можуть також Джоан Роулінг (цього року її заробіток становив 17 млн доларів) і Джеймс із книгою "П'ятдесят відтінків сірого" - фахівці підрахували, що на хвилі популярності вона заробляла по мільйону доларів на тиждень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram