ГоловнаСвіт

Навальному висунули звинувачення

Як запобіжний захід із нього взяли підписку про невиїзд.

Навальному висунули звинувачення
Фото: стоп кадр из видеоролика www.lifenews.ru

Слідчий комітет Росії висунув опозиціонеру та блогеру Олексію Навальному звинувачення у справі "Кіровлісу", як запобіжний захід із нього взято підписку про невиїзд.

"Олексію Навальному висунули звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 33, ч. 4 ст. 160 КК РФ (організація привласнення чужого майна в особливо великому розмірі)", - розповів офіційний представник СК Володимир Маркін.

Сам опозиціонер звинувачення відкидає.

За версією слідства, Навальний, будучи радником губернатора Кіровської області на громадських засадах, організував розкрадання майна Кіровського обласного державного унітарного підприємства "Кіровлісу", вступивши в змову з директором ТОВ "Вятська лісова компанія" Петром Офіцеровим і генеральним директором КОГУП "Кіровлісу" В'ячеславом Опалєвим.

Слідство вважає, що в період із травня по вересень 2009 року було викрадено більш ніж 10 тис. кубометрів лісопродукції, що належить "Кіровлісу". Таким чином, бюджету Кіровської області було завдано збитків на суму понад 16 млн рублів.

СК нагадує, що спочатку кримінальну справу стосовно Олексія Навального і Петра Офіцерова порушували за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 165 КК РФ (заподіяння майнової шкоди шляхом обману або зловживання довірою). Після передачі кримінальної справи для подальшого розслідування в Головне слідче управління СК слідчі отримали висновки економічних експертиз і матеріали оперативно-розшукової діяльності, що підтверджують причетність Навального до скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 33, ч. 4 ст. 160 КК РФ (організація привласнення чужого майна в особливо великому розмірі).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram