ГоловнаСвіт

У південнокорейського мобільного оператора викрали дані мільйонів абонентів

Це не перша великомасштабна хакерська атака в Південній Кореї, організована з метою викрадення особистої інформації.

У південнокорейського мобільного оператора викрали дані мільйонів абонентів
Фото: ledovoeshou.com

Хакери вкрали у південнокорейського оператора стільникового зв'язку KT Corp (колишній KT Telecom) дані про 8,7 мільйона абонентів.

Викрадені відомості включають імена та прізвища, номери телефонів та ідентифікаційні номери. Останні присвоюються всім жителям країни і використовуються для підтвердження особи при банківських операціях, реєстрації на деяких інтернет-ресурсах і в інших ситуаціях.

Інформація була запозичена у KT Corp під час серії атак, яка тривала близько п'яти місяців - з лютого по липень 2012 року. Про атаки оператор повідомив в правоохоронні органи 13 липня. У неділю, 29 липня, KT Corp попросив у абонентів вибачення.

Поліція затримала у справі про витік даних дев'ять осіб. Двоє з них - хакери, а що решта семеро підозрюються в скуповуванні вкрадених відомостей. Не виключено, що інформація про абонентів KT Corp потрапила до телемаркетингових компаній, уточнює "Ренхап". Угода могла принести зловмисникам до мільярда вон.

Загалом KT Corp обслуговує 16 мільйонів абонентів і є другим за величиною стільниковим оператором у Південній Кореї.

Це не перша великомасштабна хакерська атака в Південній Кореї, організована з метою викрадення особистих даних. У листопаді 2011 року зловмисники вкрали дані 13 млн геймерів, а чотири місяці раніше в руки до хакерів перейшла інформація про 35 мільйонів користувачів порталу Nate і соцмережі Cyworld.

Південна Корея вважається однією з найрозвиненіших країн з точки зору телекомунікацій. Згідно зі звітом ОЕСР, 100% домогосподарств у країні забезпечені бездротовим швидкісним інтернетом. Більше ніж половина мобільних телефонів на руках у корейців є смартфонами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram