ГоловнаСвіт

В результаті повені в Китаї загинули близько 180 осіб

Тайфун "Вісенте" поступово вщухає.

В результаті повені в Китаї загинули близько 180 осіб
Фото: EPA/UPG

В результаті сильної повені в Китаї загинули близько 180 людей, ще 45 вважаються зниклими без вісті.

Потоки води обрушилися на населені пункти через дамбу "Три ущелини", змиваючи на своєму шляху будинки і мости.

Мусонні дощі тривають у 17 китайських провінціях з 20 липня. Від стихії постраждали Пекін, північно-західна провінція Шеньсі, південно-західні Сичуань і Гуйджоу, а також північні провінції Хебей і Шаньсі. З районів стихійного лиха евакуйовано майже 600 тисяч жителів.

В результаті удару тайфуну "Вісенте" у Гонконзі отримали поранення більше ніж 100 осіб. На місто обрушилися тропічні зливи й ураганний вітер з поривами до 140 кілометрів на годину. У місті закриті школи, банки, установи, припинилися торги на Гонконзькій фондовій біржі. Крім того, припинено поромне сполучення між островами, в тому числі з Макао і прибережними містами материкового Китаю.

Зараз "Вісенте" рушив від Гонконгу в сторону південнокитайської провінції Гуандун. Пориви вітру досягають сили 40 метрів на секунду. За прогнозами метеорологів, далі тайфун продовжить рух на північний захід зі швидкістю 15-20 кілометрів на годину.

Нагадаємо, жителі Китаю обурені відсутністю попереджень про стихійні лиха, що призвело до численних жертв зливи в суботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram