ГоловнаСвіт

Брейвіка перевели в іншу в'язницю

Для "норвезького стрілка" посилюють заходи безпеки.

Брейвіка перевели в іншу в'язницю

Норвежця Андерса Брейвіка, обвинуваченого у вбивстві 77 осіб, тимчасово перевели до іншої в'язниці в зв'язку з ремонтом в'язниці Іла, в якій він утримуватиметься в подальшому.

Про це повідомляє агентство Ассошіейтед Прес з посиланням на місцеві ЗМІ.

"(Тюрма) Іла попросила перепочинок, бо треба дещо зробити", - повідомив норвезькому агентству NTB директор в'язниці Кнут Бьяркейд.

За його словами, в'язниці Іла необхідний ремонт і посилення заходів безпеки, у зв'язку з чим було ухвалено рішення на час перевезти Брейвіка у в'язницю суворого режиму Скіен. Як повідомляє Ассошіейтед Прес, терорист повернеться до Іла приблизно через два з половиною місяці.

Нагадаємо, раніше Управління охорони здоров'я Норвегії підтвердило наявність планів будівництва у в'язниці Іла спеціальної психіатричної лікарні для одного Брейвіка, якщо суд визнає терориста неосудним. Керівництво в'язниці цю інформацію наразі не коментує.

Нагадаємо, процес у справі Андерса Брейвіка відбувався в суді Осло з 16 квітня по 22 червня. Брейвік звинувачується в тому, що 22 липня минулого року влаштував вибух в урядовому кварталі норвезької столиці, в результаті якого загинули вісім осіб, і в стрілянині в молодіжному таборі робочої партії Норвегії на острові Утойя, де загинули 69 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram