ГоловнаСвіт

Афганські сили безпеки запобігли нападу талібів

Бойовики планували атаку на готель у Кабулі.

Афганські сили безпеки запобігли нападу талібів
Фото: EPA/UPG

Співробітники афганської розвідки заявили, що органи безпеки Афганістану запобігли атаці бойовиків на міжнародний готель у Кабулі, повідомляє Reuters 24 липня.

Прес-секретар Національного управління безпеки Афганістану (NDS) описав напад, як "великий і агресивний", та наголосив, що воно могло стати причиною "бійні". Попри це, він відмовився повідомити подробиці нападу.

"Терористи планували напад на п'ятизірковий готель. Ми уникли замаху на десятки наших людей і знищення важливого об'єкта", - зазначив заступник прес-секретаря NDS Шафікулла Тахір, додавши, що триває розслідування нападу.

Нагадаємо, 22 червня в Кабулі бойовики екстремістського руху "Талібан" захопили готель і взяли заручників. Унаслідок 12-годинної облоги загинуло 13 осіб. Начальник поліції Кабула Аюб Саланг повідомив, що серед загиблих були троє охоронців готелю, один поліцейський, п'ятеро бойовиків і четверо мирних жителів.

Незважаючи на те, що афганська поліція під керівництвом міжнародних сил НАТО впоралася зі сформованою ситуацією, напад довів, що повстанці можуть становити серйозну загрозу. До кінця 2014 року НАТО планує вивести більшу частину своїх військ. Тоді безпеку в країні забезпечуватимуть органи безпеки Афганістану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram