ГоловнаСвіт

За пропаганду гомосексуалізму в Петербурзі затримано більш ніж 70 осіб

У місті із кінця березня чинний закон про заборону пропаганди нетрадиційної орієнтації серед неповнолітніх.

За пропаганду гомосексуалізму в Петербурзі затримано більш ніж 70 осіб
Фото: ukranews.com

Більш ніж 70 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за пропаганду гомосексуалізму серед неповнолітніх згідно з новим петербурзьким законом, ще одного притягнули за пропаганду педофілії.

У місті з кінця березня чинний закон про заборону пропаганди гомосексуалізму і педофілії серед неповнолітніх, що зібрав величезну кількість і прихильників, і супротивників. Тепер будь-якого громадянина в Петербурзі, що не дотримується норм, можуть оштрафувати за адміністративне правопорушення.

"Закон недавно набув чинності... Наша робота вдосконалюється. 73 особи притягнуті до адміністративної відповідальності за пропаганду гомосексуалізму, одна людина притягнута за пропаганду педофілії", - сказав начальник ГУ МВС РФ у Петербурзі та Ленінградській області Сергій Умнов журналістам, зазначивши, що вважає роботу поліції з контролю за дотриманням цього закону задовільною.

Закон спричинив широкий суспільний резонанс у Росії та за кордоном ще на стадії розгляду. Зокрема, Держдепартамент США висловлював занепокоєння з приводу його можливого ухвалення. У Росії та за кордоном проходили мітинги проти ухвалення цього закону.

Окрім того, гей-активісти зверталися до керівництва США, ЄС і Канади з проханням заборонити в'їзд на територію цих країн авторові закону, депутату законодавчих зборів Петербурга Віталієві Мілонову, а також губернаторові міста Георгію Полтавченку, який підписав цей документ.

Нагадаємо, петербурзький закон про заборону пропаганди гомосексуалізму і педофілії серед неповнолітніх набув чинності 30 березня. Тепер будь-якого громадянина, який порушив цей закон, можуть оштрафувати в Петербурзі за адміністративне правопорушення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram