ГоловнаСвіт

У Болгарії шукають другого підозрюваного у теракті

Розповіді очевидців свідчать, що теракт організувала не одна людина.

У Болгарії шукають другого підозрюваного у теракті
Фото: EPA/UPG

Поліція Болгарії шукає другого імовірного підозрюваного у скоєнні теракту в аеропорту болгарського міста Бургас.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на високопоставлене джерело в МВС країни.

Вибух стався в середу ввечері в аеропорту болгарського міста Бургас, звідки туристичні автобуси забирали велику групу ізраїльтян, які прилетіли відпочити на місцевому курорті "Сонячний берег". За основною версією, вибуховий пристрій привів у дію смертник, який увійшов в салон одного з автобусів.

В результаті загинули п'ятеро ізраїльтян, болгарський водій і імовірний терорист. Поранення отримали 35 ізраїльських громадян.

За словами джерела, МВС дало вказівку поліції шукати імовірного другого підозрюваного, тому що розповіді очевидців свідчать про якогось чоловіка з коротким волоссям, який розмовляв по-англійськи з "чітким" акцентом.

Ці свідчення йдуть врозріз з основною версією щодо терориста - наступного дня після теракту в ЗМІ з'явився відеозапис, зроблений камерами спостереження аеропорту за годину до вибуху, на кадрах можна побачити чоловіка з довгим волоссям у бейсболці і з великим чорним рюкзаком за спиною, він ходить по залу з боку в бік. Основною версією слідства було те, що саме він зайшов в автобус і привів у дію бомбу.

За словами джерела в МВС, у поліцейських є фоторобот другого підозрюваного, і зараз вони шукають всіх схожих на цей опис людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram