ГоловнаСвіт

На сході Індонезії стався землетрус

Сила поштовхів була 5,1 бала.

На сході Індонезії стався землетрус
Фото: tsn.ua

Землетрус магнітудою 5,1 за шкалою Ріхтера стався в Індонезії п'ятничного ранку на сході країни, повідомили в Національному управлінні метеорології, кліматології і геофізики (НУМКГ).

Епіцентр підземного поштовху знаходився на суші, за 35 кілометрів на південний схід від містечка Варопен, у провінції Папуа на острові Нова Гвінея.

Осередок знаходився на 11 кілометрів під поверхнею острова, і попередження про можливість цунамі не оголошували, повідомив агентство співробітник управління.

Відомостей про жертви і руйнування наразі немає.

Індонезія є частиною так званого "Тихоокеанського вогненного кільця" (потужного тектонічного розлому). Плита, що формує дно Індійського океану, "втискається" тут під азіатську плиту, частиною якої є Суматра, приблизно так само швидко, як росте ніготь на пальці людини.

Накопичене напруження раз у раз вивільняється у вигляді підземних поштовхів гігантської сили.

У грудні 2004 року біля північно-західного узбережжя індонезійського острова Суматра стався найсильніший у світі за останні 40 років землетрус, який спричинив цунамі, жертвами котрого стали сотні тисяч людей у дванадцятьох країнах Індійського океану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram