ГоловнаСвіт

Акції Facebook опустилися більш ніж на 10%

Експерти вважають, що папери найбільшої у світі соціальної мережі було переоцінено.

Акції Facebook опустилися більш ніж на 10%

За два дні акції найбільшої соціальної мережі у світі - Facebook - впали більш ніж на 10%.

Як зазначають експерти агентства Bloomberg, причиною падіння акцій Facebook більш ніж на 10% є негативні очікування інвесторів, які починають "зливати" свої пакети напередодні публікації звіту Facebook за другий квартал 2012 року, який з'явиться 26 липня.

Варто вказати і на той факт, що за останні два дні торгів на нью-йоркській біржі NASDAQ акції компанії Facebook впали практично на 10%. Тільки в понеділок компанія втратила 8% вартості, при цьому ринок знижувався в середньому на 0,5% за день.

Експерти вважають, що папери найбільшої у світі соціальної мережі було переоцінено, а зараз вони наближаються до реальної вартості - 20 дол. за цінний папір.

Разом із тим, за даними NASDAQ, в понеділок акції компанії знизилися на 8%, у вівторок компанія програла ринку ще 3% своєї вартості.

Як повідомляли, в рамках публічного розміщення вартість одного цінного паперу Facebook визначена в районі $38. Майже відразу після початку торгів вартість цінних паперів компанії знизилася на 10%, за перший місяць після проведення IPO компанія подешевшала на 25%. Усього акції компанії подешевшали на 40%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram