ГоловнаСвіт

Ромні випередив Обаму за кількістю зібраних коштів на виборчу кампанію

Екс-губернатора Массачусетсу офіційно висуватимуть кандидатом від республіканців на партійному з'їзді в серпні.

Ромні випередив Обаму за кількістю зібраних коштів на виборчу кампанію

Кандидат в президенти США від республіканців Мітт Ромні в червні зібрав на свою виборчу кампанію на 35 мільйонів доларів більше, ніж президент Барак Обама.

Ромні, Національний комітет республіканців і республіканські організації низки штатів зібрали в червні 106,1 мільйона доларів. Обамі та Національному комітету демократів вдалося зібрати 71 млн доларів.

Раніше вже повідомляли про те, що Ромні зібрав більше ніж 100 мільйонів, проте сума, отримана Обамою, досі не була відома.

За збором коштів Ромні випереджає Обаму вже другий місяць поспіль, проте в травні розрив не був таким значним (тоді Ромні і республіканці зібрали 76,8 мільйона, Обама і демократи - 60 мільйонів).

Однак Ромні наразі не вдалося побити рекорд, встановлений Обамою у вересні 2008 року, коли він зібрав 150 мільйонів доларів. Як пояснюється в публікації The New York Times, чотири роки тому Обамі вдалося залучити на свою сторону тих спонсорів, які зазвичай підтримують республіканців, у тому числі фінансистів з Уолл-стріт. Зараз же ці спонсори вирішили підтримати Ромні.

Ромні, екс-губернатора Массачусетсу, офіційно висуватимуть кандидатом в президенти від республіканців у серпні на партійному з'їзді. Президентські вибори відбудуться в США 6 листопада 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram