ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Ромні оформив кандидатство в президенти США

Екс-губернатор Массачусетсу побореться з Обамою на виборах.

Ромні оформив кандидатство в президенти США

Мітт Ромні вівторковою перемогою на праймериз Республіканської партії в Техасі забезпечив собі необхідну кількість голосів делегатів для того, щоб його висунули єдиним кандидатом від республіканців на президентських виборах.

У штаті Техас "розігрували" голоси 155 делегатів. Як повідомляють ЗМІ, які беруть участь у підрахунку голосів, Ромні, за підсумками голосування, заручився підтримкою щонайменше 152 людей, тоді як до необхідної кількості - 1144 голоси - йому забракло лише 78 голосів.

Від початку сезону праймериз у січні екс-губернатор Массачусетсу Ромні був найуспішнішим кандидатом-республіканцем. На сьогодні він залишається де-факто єдиним республіканцем, хто має всі шанси зустрітися на виборах 6 листопада з діючим президентом Бараком Обамою. Раніше кампанію припинили суперники екс-губернатора - консерватори Рік Санторум і Ньютон Гінгріч, про припинення активної кампанії заявив і четвертий учасник перегонів - конгресмен із лібертаріанською програмою Рон Пол.

З'їзд Республіканської партії, на якому Ромні офіційно назвуть єдиним кандидатом, почнеться у флоридському місті Тампі 27 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram