ГоловнаСвіт

Іран стверджує що різанина в Сирії спрямована на розпалювання хаосу

Іран проти іноземного втручання в Сирії.

Іран стверджує що різанина в Сирії спрямована на розпалювання хаосу
арихвное фото
Фото: EPA/UPG

Іран заявив у понеділок, що вбивство понад 100 осіб, чимало з котрих діти, у сирійському місті Хула скоєно для того, щоб поширити хаос і нестабільність у Сирії та заблокувати спроби досягнути миру.

"Ми впевнені, що іноземне втручання... і підозрілі заходи, націлені на не занепалий духом сирійський народ, приречені на провал", - заявив прес-секретар МЗС Ірану Рамін Мехманпараст.

"Атака здійснена для того, щоб створити хаос і нестабільність у Сирії, а її (атаки) виконавці намагаються перегородити шлях до мирного врегулювання", - сказав він.

Іранське державне інформаційне агентство IRNA повідомляє, що парламент Ірану звинуватив США й інші західні країни в озброєнні та навчанні тих, кого він називає "терористами".

Іран заявив про підтримку мирного плану ООН, який вимагає вивести війська з населених пунктів, де їх використали для придушення 14-місячного повстання проти правління президента Сирії Башара аль-Асада. Але Іран стверджує, що не підтримає закликів до відставки Асада.

Тоді як Іран підтримує народні повстання, внаслідок яких змістили давніх лідерів у Єгипті, Лівії та Ємені, він твердо підтримує Сирію, рідкісного союзника в арабському світі, який украй підозріло ставиться до амбіцій шиїтського Ірану на більший вплив у регіоні.

Рада Безпеки ООН у неділю, 27 травня, одностайно засудила вбивства в Хулі, в яких сирійський уряд і повстанці звинувачують один одного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram