ГоловнаСвіт

Померла друга жертва фінського стрілка

Один з постраждалих залишається у тяжкому стані.

Померла друга жертва фінського стрілка
Поминальные свечи на месте преступления
Фото: EPA/UPG

У фінській лікарні помер 18-річний хлопець, який постраждав під час стрілянини в місті Хювінкяа.

Про це повідомляє HBL.

Таким чином, кількість загиблих досягла двох осіб.

18-річний хлопець у військовій формі відкрив стрілянину в центрі Хювінкяа в ніч проти 26 травня. Він заліз на дах ресторану і зробив близько 20 пострілів з великокаліберної рушниці. Внаслідок цього 18-річна дівчина загинула на місці, в лікарню були доставлені ще вісім постраждалих. Один із них залишається у тяжкому стані. Відомо, що серед постраждалих є 23-річна співробітниця поліції - вона одна з перших приїхала на звук пострілів і отримала поранення в живіт.

Близько восьмої ранку поліція заарештувала імовірного злочинця в околицях Хювінкяа. Під час арешту підозрюваний не чинив опору. На прес-конференції він був охарактеризований як "звичайний фінський чоловік". За останніми даними, підозрюваний мав при собі дві одиниці зброї. Ліцензії на володіння ними у нього не було.

Наразі немає жодних даних про можливі мотиви чоловіка, який стріляв. З точки зору дотримання закону, його біографія була "майже бездоганною", зазначає YLE News з посиланням на поліцію. За попередніми даними, хлопець не був знайомий з жодною зі своїх жертв. Діяв він, найімовірніше, сам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram