ГоловнаСвіт

Медведєв очолив єдиноросів

Політик хоче демократизувати "Єдину Росію".

Медведєв очолив єдиноросів
Фото: EPA/UPG

Прем'єра РФ Дмитра Медведєва обрано головою "Єдиної Росії".

Кандидатуру Медведєва підтримав 26 травня XIII з'їзд партії, передає телеканал "Россия 24".

Обрання нового голови стало головним питанням з'їзду "ЄР". З 2008 року партією керував Володимир Путін, який також обіймав посаду прем'єр-міністра. Водночас Путін не був членом партії.

Медведєв погодився стати головою "Єдиної Росії" ще під час свого президентства. 2011 року він очолював список єдиноросів на виборах у Держдуму. Заява про вступ до партії Медведєв подав 21 травня 2012 року. Вже наступного дня діючому прем'єру вручили партквиток.

У п'ятницю, 25 травня, Медведєв виступив з низкою пропозицій щодо майбутнього "Єдиної Росії", спрямованих на її "демократизацію". Зокрема, він запропонував обирати на альтернативній основі секретарів парторганізацій всіх рівнів, керівників фракцій, партійних кандидатів у губернатори та мери, а також кандидатів на пост спікера Держдуми. Крім того, Медведєв виступив за введення єдиного п'ятирічного терміну повноважень для всіх органів партії і за регулярну ротацію їх складу.

Зміни до статуту "Єдиної Росії", які відображатимуть курс на її реформування, внесені до порядку з'їзду. Після обговорення цього пункту делегати оберуть вищу рада партії та її голову. Як повідомив раніше секретар президії генради "ЄР" Сергій Неверов, посаду голови вищої ради може зберегти за собою Борис Гризлов. За іншими даними, які наводила газета "Известия", вища рада "Єдиної Росії" може бути ліквідована. Останнім питанням на порядку з'їзду є обрання генради і центральної контрольно-ревізійної комісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram