ГоловнаСвіт

У Британії за створення одного робочого місця заплатили 200 тис. фунтів

Фонд регіонального розвитку було засновано для стимулювання інвестицій у регіони.

У Британії за створення одного робочого місця заплатили 200 тис. фунтів

Створення одного робочого місця через Фонд регіонального розвитку обходиться британським платникам податків у 200 тисяч фунтів стерлінгів. Про це йдеться у звіті Національного аудиторського управління Великобританії.

У документі вказано, що за допомогою субсидій, які надає фонд, буде створено всього 41 тисячу робочих місць приблизно за сім років. Для порівняння, раніше в уряді заявляли, що за допомогою Regional Growth Fund вдасться отримати від 300 до 500 тисяч нових робочих місць.

На першому етапі структура отримала державне фінансування в розмірі 1,4 мільярда фунтів. Таким чином середня вартість створення одного робочого місця становить 33 тисячі фунтів.

За підрахунками аудиторів, вартість створення окремих робочих місць варіюється від 4 до 200 тисяч фунтів. Фахівці виявили нецільове витрачання наданих субсидій щонайменше в 27 компаніях. Значну частину коштів було вкладено в проекти, які на отримані гроші створили менше нових посад, аніж мали б.

В управлінні закликали уряд позначити для Фонду регіонального розвитку конкретні цілі та встановити жорсткіший контроль за його роботою. Керівники National Audit Office впевнені, що за допомогою субсидій в 1,4 мільярда можна створити на кілька тисяч робочих місць більше, ніж очікувана 41 тисяча.

Regional Growth Fund було засновано два роки тому для стимулювання інвестицій у регіони, що традиційно залежать від держави. З його допомогою в уряді сподіваються відновити рівновагу в британській економіці та прискорити економічне зростання регіонів до показників південного сходу країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram