ГоловнаСвіт

Березовський спонсорував британського принца

Принц Майкл Кентський є внучатим племінником російського імператора Миколи II.

Березовський спонсорував британського принца
Принц Майкл Кентский
Фото: http://ria.ru/

Британський принц Майкл Кентський отримав від російського олігарха Бориса Березовського не менш ніж 320 тисяч фунтів стерлінгів.

Про це, як повідомляє 13 травня The Sunday Times, свідчать документи Високого суду Великобританії.

За шість років, із 2002 по 2008-й, якийсь фонд, що його контролює Березовський, 56 разів виплачував принцу Майклу суми від 5 до 15 тисяч фунтів стерлінгів. Ці гроші було переказано через офшор у компанію, якою володіє особистий секретар принца.

Як зазначає The Sunday Times, отримані гроші член королівської сім'ї міг витрачати на утримання своїх апартаментів у Кенсингтонському палаці або на виплати обслуговуючому персоналу в своєму офісі.

Сам Березовський заявив, що ці гроші повинні були допомогти принцу, який регулярно відчуває фінансові проблеми. Крім опального олігарха, фінансову допомогу своєму двоюрідному брату надавала британська королева Єлизавета II. Вона погодилася платити 100 тисяч фунтів орендної плати на рік, аби на утримання принца Майкла не йшли гроші платників податків.

Адвокат Березовського Марк Гастінгс зазначив, що росіянин ніколи не отримував жодних привілеїв чи послуг через свою дружбу з принцом Майклом.

Принц Майкл Кентський є внучатим племінником російського імператора Миколи II. Він володіє російською мовою, регулярно приїжджає в Росію і протегує благодійному фонду, що підтримує російську культуру й освіту.

У квітні 2012 року Березовський оголосив про заснування "Руху Воскресіння". У своїх тезах він запропонував зробити Росію монархією і посадити на трон британського принца Гаррі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram