ГоловнаСвіт

Сергій Шойгу став губернатором Підмосков'я

Сергій Шойгу очолював МНС із 1994 року.

Сергій Шойгу став губернатором Підмосков'я
Сергей Шойгу
Фото: Lenta.ru

Сергій Шойгу заступив на посаду губернатора Московської області. Церемонія, присвячена цій події, відбулася в будівлі уряду Підмосков'я в Красногорську. Новий очільник регіону склав присягу на конституції Росії та статуті Московської області.

На посаді губернатора Шойгу, перед цим міністр з надзвичайних ситуацій (указом президента звільнений із цієї посади), змінив Бориса Громова. Той 10 травня став депутатом облдуми від "Єдиної Росії", замінивши в парламенті іншого депутата, який склав повноваження за сімейними обставинами. Депутатське крісло необхідне Громову, щоб стати сенатором, як він планував раніше.

Після того, як стало відомо, що Підмосков'я очолить Сергій Шойгу, в регіоні відбулася політична реформа. Тепер губернатор не очолюватиме уряду - в області запроваджено посаду прем'єр-міністра, який здійснюватиме оперативне керівництво.

Тим часом губернатор зосередиться на стратегічних завданнях, на кшталт залучення інвестицій у регіон. Саме так пояснювали "єдинороси" необхідність розподілу посад губернатора й голови уряду.

Окрім того, відповідно до ухвалених змін, дещо обмежено повноваження Мособлдуми. Якщо раніше губернатор повинен був погоджувати з депутатами кожного міністра, то тепер парламентарії затверджуватимуть тільки його заступників (зокрема і прем'єр-міністра).

Сергій Шойгу очолював МНС із 1994 року, однак і до цього він працював у системі ліквідації надзвичайних ситуацій. Крім іншого, він є одним із засновників "Єдиної Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram