ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Обама схвалив одностатеві шлюби

Раніше президент США вважав, що громадянського союзу достатньо.

Обама схвалив одностатеві шлюби

Президент США Барак Обама висловився за лібералізацію одностатевих шлюбів.

Свою позицію він висловив 9 травня в інтерв'ю телекомпанії ABC.

Обама став першим президентом США, хто висловив лояльність у цьому питанні.

"Я вважаю важливим заявити, що, на мій погляд, одностатеві пари повинні мати можливість зареєструвати шлюб", - сказав Обама.

За його словами, протягом декількох років він обговорював цю тему зі своєю адміністрацією, родиною та друзями. Проте він вкотре зазначив, що влада штатів повинна самостійно вирішувати чи дозволяти такі союзи.

Два роки тому Обама заявляв, що не визначився зі своїми поглядами на одностатеві шлюби. "Я сумнівався у своїй позиції щодо одностатевих шлюбів дещо і через те, що вважав, що громадянського союзу достатньо", - пояснив глава Білого дому.

Раніше на підтримку одностатевих шлюбів виступив віце-президент США Джозеф Байден та інші провідні члени американської адміністрації. Імовірний суперник Обами на президентських виборах у листопаді республіканець Мітт Ромні виступає проти легалізації одностатевих шлюбів. Згідно з опитуваннями громадської думки, населення США ділиться щодо цього питання практично навпіл.

Зараз одностатеві шлюби узаконені в штатах Нью-Йорк, Коннектикут, Айова, Массачусетс, Нью-Гемпшир, Вермонт, Вашингтон (з червня 2012 року), а також у столичному окрузі Колумбія.

Нагадаємо, в березні губернатор Меріленда підписав закон про легалізацію одностатевих шлюбів. Противники закону заявляють, що зберуть 56 тисяч підписів, необхідних, щоб оскаржити закон на референдумі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram