ГоловнаСвіт

У США хакери атакували газопроводи

Міністерство спільно з ФБР намагаються з'ясувати, хто криється за нападами.

У США хакери атакували газопроводи

Невідомі хакери протягом півроку готували напад на системи управління американськими газопроводами. Про це заявили в Міністерстві національної безпеки США.

У відомстві наразі не готові заявити, чи є дії хакерів результатом роботи іноземних спецслужб. Незрозумілою залишається і мета нападу: зловмисники можуть намагатися заволодіти даними про організацію та роботу газопроводів, а можуть спробувати зашкодити інфраструктурі.

Повідомляють, що хакери застосовують техніку "спрямованого фішингу" ("spear-phishing"), щоб заволодіти паролями та отримати доступ до систем управління газопроводами. Працівникам енергокомпаній розсилали електронні листи під виглядом листів від колег і знайомих. Відкривання листи оберталося ураженням комп'ютера шкідливою програмою.

Виявити дії зловмисників вдалося в березні 2012 року. У Міністерстві національної безпеки дійшли висновку, що всі зауважені інциденти були результатом централізованої хакерської кампанії, яка почалася в грудні 2011 року. Тепер міністерство спільно з ФБР намагається з'ясувати, хто криється за нападами.

Енергетичні системи США вже зазнавали атак хакерів. Про один із таких нападів стало відомо в лютому 2011 року: група хакерів намагалася заволодіти фінансовою інформацією американських енергетичних компаній для подальших маніпуляцій на ринку. Повідомляли, що напад було організовано з Китаю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram