ГоловнаСвіт

Офіційна сторінка Північної Кореї коштує 15 доларів

На сайті фіксують 12 млн. відвідувань на місяць.

Офіційна сторінка Північної Кореї коштує 15 доларів
Скриншот сайта Северной Кореи
Фото: "Фокус"

Влада Північної Кореї виділила на створення сторінки своєї країни в інтернеті 15 доларів. Ці кошти було витрачено на дизайн сторінки, що представляє державу у всесвітній павутині.

Студент університету Фордхем Майкл ДіТанна працював над курсовою про північнокорейську пропаганду, коли помітив, що у сторінки країни з'явився новий дизайн.

ДіТанн зрозумів, що сайт засновано на шаблоні каліфорнійського веб-дизайнера Роберта Вестмора. Цей шаблон можна придбати за 15 доларів.

Вестмор був вражений, дізнавшись, що він розробив нову домашню сторінку комуністичному режиму.

"Я поняття не мав», - сказав він. - Чесно кажучи, я навіть не знав, що Північна Корея має свій сайт".

"Я відразу побачив, що сайт зроблено на базі купленого шаблону", - зазначив спостережливий ДіТанна. - Вони просто провели дуже недбалу роботу з очищення вихідного коду, залишивши ключі, що вказують на походження сайту".

Із 2000 року сайт працював як офіційна сторінка Північної Кореї, відкрита зовнішньому світу. Його створив народжений в Іспанії кореєць Чо Син Ір, який розповів агентству FOXNews.com, що він є почесним громадянином та уповноваженим представником Північної Кореї. Він заявляє, що на сайті щомісяця фіксують у середньому 12 млн. відвідувань.

Чо Син Ір сказав, що побудував сайт, заплативши 15 доларів Вестмор, який розміщує теми-шаблони для загального споживання на онлайновій біржі ThemeForest.com, де дизайнери представляють свій товар.

Такі шаблони призначені в основному для особистих блогів на WordPress або Blogger, але не для державних або міжнародних організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram