ГоловнаСвіт

Мінськ готовий прийняти послів країн ЄС, але з умовою

Посли країн Європейського Союзу можуть повернутися в Білорусь, але після цього проти республіки не повинні оголошувати нових санкцій.

Мінськ готовий прийняти послів країн ЄС, але з умовою

Про це заявив голова МЗС Білорусі Сергій Мартинов в ефірі першого каналу білоруського телебачення в неділю.

"Білорусь каже: "Хочете, щоб ваші посли повернулися? Ми не проти. Але природно, ми б не хотіли, щоб вони займалися закулісними справами на шкоду нашим відносинам. Якщо посли повернуться, а через кілька днів Євросоюз ухвалить черговий набір санкцій, м'яко кажучи, це буде несерйозно", - сказав Мартинов.

При цьому голова білоруського МЗС вважає, що

Євросоюз своїми санкціями лише загальмовує демократичні реформи в Білорусі.

"Якби не жорсткі і неправомірні санкції, прийняті в січні 2011 року, після виборів президента в грудні 2010 року, напевно, Білорусь пройшла б більший шлях внутрішнього вдосконалення", - сказав він.

Нагадаємо, 23 березня в Брюсселі міністри закордонних справ країн Європейського Союзу схвалили нові санкції проти Білорусі та Сирії.

Йдеться про розширення на 12 прізвищ списку білоруських громадян, яким заборонять в'їзд у ЄС, а їхні активи в країнах Євросоюзу - заморозять. Економічні санкції стосуватимуться і низки білоруських фірм.

У січні 2011 року Європарламент прийняв резолюцію, що заборонила в'їзд у Європу білоруським чиновникам, суддям і керівникам силових структур, причетним до розгону демонстрації після виборів президента Білорусі 19 грудня. Протягом року санкції неодноразово розширювали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram