>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Лізі чемпіонів "Шахтар" вирвав перемогу у Німеччині (оновлено)

"Гірники" здобули першу перемогу у Лізі чемпіонів 2018/19.

В рамках передостаннього туру групового етапу Ліги чемпіонів донецький "Шахтар" зустрічався у Німеччині з "Хоффенхаймом".

Дебют зустрічі ознаменувався убивчою перестрілкою. Спочатку Ісмаїлі на 14-й хвилині переграв у ближньому бою німецьку оборону і голкіпера Олівера Бауманна 0:1.

Фото: EPA/UPG

Не встигла хвилинна стрілка зробити один оберт, як "гірники" зусиллями Тайсона подвоїли свою перевагу 0:2.

Фото: EPA/UPG

Гостям би трохи обкопатися, віддихнути й заспокоїти гру, але підопічні Паулу Фонсеки на 17-й хвилині пропустили контратаку господарів, внаслідок якої Андрій Крамарич повернув "Хоффенхайм" у гру 1:2.

Після цього на полі розгорталася рівна боротьба з деякою територіальною перевагою господарів.

На жаль, футболістам "Шахтаря" не вдалося до перерви втримати перевагу у рахунку. На 39-й хвилині Стівен Цубер відновив рівновагу 2:2.

Фото: EPA/UPG

У другій половині зустрічі визначальний момент стався на 59-й хвилині - за другу жовту картку поле покинув нападник господарів Адам Солої.

"Шахтарю" знадобилося більше ніж півгодини, щоб реалізувати чисельну перевагу. На 90+2 хвилині герої матчу Ісмаїлі і Тайсон знову опинилися у центрі подій - перший прорвався по флангу, а другий відгукнувся у центрі штрафного майданчика на крос і забив такий потрібний для продовження боротьби за вихід з групи гол 2:3.

Фото: EPA/UPG

Футболісти "Хоффенхайма" відчули безмірну втому і гіркоту поразки.

Фото: EPA/UPG

У другому матчі групи F у Ліоні місцевий однойменний клуб і "Манчестер Сіті" розписали бойову нічию 2:2, що дозволило "містянам" достроково з десятьма очками вийти у плей-офф ЛЧ.

В активі у французької команди стало 7 очок, "Шахтар" йде третім з п'ятьма очками, "Хоффенхайм" втратив усі шанси на вихід з групи і з трьома очками замикає квартет.

В останньому турі підопічні Фонсеки 12 грудня приймають "Ліон" і для виходу у 1/8 фіналу "гірникам" необхідно перемагати.

Все у руках футболістів "Шахтаря".

Оновлення. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram