>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Директор Mercedes-Motosport пояснив скандальний епізод гонки Гран-прі Росії

Валттері Боттас протягом гонки пропустив свого напарника по команді.

Під час гонки Гран-прі Росії пілот команди "Мерседес" Валттері Боттас пропустив після команди з боксів свого партнера Льюїса Хемілтона.

Перед 13 поворотом на 25 колі Боттас скинув швидкість, Хемілтон вийшов на друге місце, а після піт-стопу гонщика команди "Ред Булл" Макса Ферстаппена очолив гонку.

У підсумку Хемілтон виграв Гран-прі, а Боттас фінішував другим.

Такий сценарій явно не сподобався обом пілотам "Мерседес".

Фото: www.skysports.com/f1

Однак шеф автоспортивного підрозділу "Мерседес-Бенц" Тото Вольфф пояснив рокіровку протягом гонки.

"Сьогодні ми діяли раціонально. Зараз ми повинні бути щасливими з приводу переможного дублю, і як на те пішло, ми задоволені результатом, однак є певне відчуття, що спрацювали проти Валттері. Сьогодні він заслуговував на перемогу, а ми її відібрали", - повідомив Вольфф на післягоночній прес-конференції.

"Звичайно, це засмучує гонщика і команду, але існує реальність, і сьогодні у нас з'явився шанс збільшити відрив в особистому заліку не на три очки, а на десять - і ми ним скористалися. Перед піт-стопами ми обговорювали, в якому порядку кликати гонщиків у бокси. Першим ми покликали Валттері, захищаючи його перемогу, але потім запізнилися з піт-стопом Льюїса, через що він програв позицію Себастьяну", - цитує Вольффа Sky Sports.

"Виникла, скажімо так, нештатна ситуація. Льюїс був змушений атакувати Феттеля на трасі, що призвело до пошкодження гуми - і мусили захистити його від атаки у відповідь, коли пізніше Феттель почав наближатися", - виправдовує своє рішення Вольфф.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram