>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Швейцарія відмовиться від заявки на проведення Олімпіади у 2026 році

54% населення міста Сьйон не підтримали видачу багатомільйонного кредиту.

Швейцарія відмовиться від заявки на проведення Олімпіади у 2026 році
Фото: EPA/UPG

Заявка швейцарського міста Сьйон на проведення зимової Олімпіади 2026 року не отримала підтримки жителів і, найімовірніше, буде знята. Про це повідомляє "Німецька хвиля".

"За результатами голосування в кантоні Вале, столицею якого є Сьйон, 54 відсотки жителів виступили проти надання багатомільйонного кредиту на проведення Ігор. У перерахунку на євро йдеться про позику у 86 мільйонів. Противники заявки також вказували на можливий збиток від Ігор для навколишнього середовища", - йдеться у повідомленні.

Водночас у самому місті Сьйон проти надання кредиту виступило ще більше людей - 60,9 відсотка. У голосуванні взяли участь близько 63 відсотків жителів. Теоретично автори заявки можуть отримати гроші на проведення Олімпіади з інших джерел, але це вважається малоймовірним, як і організація змагань всупереч волі жителів.

"У нас немає плану Б", - заявив глава Сьйона Філіп Варон.

У минулі роки такі голосування завжди зазнавали невдачі. У 2017 році проти проведення Олімпіади проголосував австрійський Інсбрук, який також не виключав своєї участі в боротьбі за Ігри-2026. Від проведення Олімпіади-2022 відмовилися Мюнхен, Осло, Стокгольм і швейцарський кантон Граубюнден.

Отож залишаються 6 кандидатів, які мають намір провести зимову Олімпіаду-2026: Грац (Австрія), Калгарі (Канада), загальна заявка Кортіна-д'Ампеццо, Турина і Мілана (Італія), Саппоро (Японія), Стокгольм, а також турецький Ерзурум. Рішення буде ухвалено у вересні 2019 року на сесії Міжнародного Олімпійського комітету в Мілані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram