>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Зінедін Зідан оголосив, що йде з "Реала" (оновлено)

26 травня в Києві на НСК "Олімпійський" мадридці втринадцяте стали найсильнішою клубною командою Європи.

Зінедін Зідан оголосив, що йде з "Реала" (оновлено)
Флорентино Перес и Зинедин Зидан
Фото: EPA/UPG

Головний тренер "Реала" Зінедін Зідан оголосив, що йде з мадридського клубу після трьох перемог поспіль у Лізі чемпіонів, повідомляє Sky Sports News.

За словами француза, йому потрібні зміни.

Президент "бланкос" Флорентіно Перес, своєю чергою, визнав, що в клубі не були готові до цього рішення і наразі не уявляють, хто прийде на зміну Зідану.

Раніше про майбутнє звільнення Зізу з "Королівського клубу" повідомила газета Marca з посиланням на джерела.

Нагадаємо, легендарний французький футболіст, чемпіон світу-1998 і чемпіон Європи-2000 став головним тренером мадридського "Реала" в січні 2016 року, змінивши на цій посаді Рафаеля Бенітеса, якого було звільнено за невдалі результати.

Під його керівництвом "вершкові" здобули 9 трофеїв: тричі вигравали Лігу чемпіонів, двічі - Суперкубок УЄФА і клубний Чемпіонат світу і по разу - чемпіонат Іспанії і Суперкубок Іспанії.

Оновлення. Зінедін Зідан під час прес-конференції, на якій він заявив, що йде з команди, докладніше пояснив мотиви своєї відставки.

"Я прийняв рішення піти з "Реала". Це моє рішення. Можливо, воно хибне, але я відчув, що зараз ідеальний час.

"Реалу" потрібен новий тренер, новий виклик. Команді потрібні зміни. Я не впевнений, що зміг би і далі приносити команді перемоги. Дякую всім за роботу. Від гравців більшого і просити було неможливо. Як і від уболівальників, які нас прекрасно підтримували.

Чи повернуся в "Реал" в тій чи іншій ролі? А чому ні? Ніколи не говори "ніколи". Я люблю цей клуб", - повідомив французький фахівець.

Тим часом Флорентіно Перес заявив, що рішення Зідана шокувало його.

"Це просто шок! Я такого не очікував. Не очікував, що тренер піде після трьох поспіль виграних кубків Ліги чемпіонів.

Я намагався його переконати. Зінедін знає, як я до нього ставлюся, це прекрасний фахівець. Але мені не вдалося змінити його думку, і він іде.

До такого складно підготуватися, але я дякую йому за відмінно виконану роботу", - додав президент "Королівського клубу".

Зазначимо, що "Реал" уже почав шукати нового тренера.

При цьому головним претендентом називають Маурисіо Почеттіно.

Аргентинець недавно продовжив контракт із лондонським  "Тоттенгемом", проте в його договорі є пункт про можливе розірвання контракту в разі отримання пропозиції від "великого" клубу.

Сам Почеттіно кілька разів підкреслював, що працювати з "Реалом" - його мрія.

Крім того, букмекери також підключилися до "вирішення" цього питання, і на їхню думку, головним претендентом є екс-менеджер лондонського "Арсеналу" Арсен Венгер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram