>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Арсен Венгер покидає лондонський "Арсенал" (оновлено)

Наприкінці сезону добігає 22-річна епоха Венгера в лондонському "Арсеналі"

Арсен Венгер покидає лондонський "Арсенал" (оновлено)
Merci Arsene
Фото: официальный сайт клуба

Головний тренер лондонського "Арсеналу" Арсен Венгер заявив про те, що по завершенні сезону залишить посаду головного тренера команди.

Відповідну заяву 68-річного французького фахівця опубліковано на офіційному сайті клубу.

У 1996 році Арсен Венгер очолив лондонський "Арсенал", який до його приходу не ставав чемпіоном 25 років. І вже в сезоні 1997/98 Венгер вперше привів "канонірів" до титулу чемпіонів Англії.

Загалом Венгер тричі приводив клуб з північного Лондона до звання чемпіона Англії.

У 2017 році французький фахівець став рекордсменом серед тренерів за кількістю перемог в Кубку Англії (7 перемог), побивши попередній рекорд, що належав Джорджу Ремзі (6 перемог), який протримався 97 років.

Сукупно на рахунку Арсена Венгера 17 трофеїв, завойованих разом з "Арсеналом".

Оновлення. Керівництво "Арсеналу" провело переговори з екс-наставником "Барселони" Луїсом Енріке, стверджує Independent.

Відзначається, що 47-річний іспанець має хороші відносини з Раулем Санллехі, який працює в англійському клубі спортивним директором. Енріке і Санллехі разом працювали в "Барселоні".

Повідомляють, що Енріке зажадав в "Арсеналу" зарплату на рівні Арсена Венгера, який покидає клуб, і це може стати перешкодою на шляху призначення іспанця.

Варто відзначити, що, за інформацією The Mirror, новим головним тренером "Арсеналу" може стати колишній гравець команди, який нині очолює "Нью-Йорк Сіті", 41-річний Патрік Вієйра.

При цьому Венгер вітає кандидатуру свого співвітчизника.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram