>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Австралієць Вілл Павер виграв "Інді-500"

37-річний пілот команди Penske Вілл Павер виграв гонку Інді-500 в серії IndyCar. Для австралійця, чемпіона 2014 року, це перша перемога в Індіанаполісі.

Фото: EPA/UPG

Другим фінішував Ед Карпентер, який виступає за власну команду. Третім став Скотт Діксон, який виступає за Chip Ganassi Racing - він став найкращим з пілотів, які використовують двигуни Honda. Четверте місце зайняв колишній гонщик "Формули 1" Олександр Россі, який пілотував машину команди Andretti Autosport з двигуном Honda.

Минулорічний переможець "Інді-500" Такума Сато розбив машину. Також в аварію потрапила Даніка Патрік - найуспішніша гонщиця Північної Америки, для якої це була остання гонка в кар'єрі.

 

Доля гонки вирішувалася на десяти останніх колах. У якийсь момент у лідери вийшов Стефан Вілсон, брат загиблого декілька років тому Джастіна Вілсона, але палива до фінішу все ж не вистачило і за п'ять кіл до фінішу йому довелося вирушити на піт-стоп. Після цього лідерство захопив Павер і впевнено контролював хід гонки до самого картатого прапора, випередивши найближчого переслідувача більш ніж на три секунди.

Фото: EPA/UPG

Значну частину дистанції лідирував Ед Карпентер, що стартував з поула, але на другій половині дистанції не цілком вдала стратегія не дозволила йому перемогти. Яскраву гонку проводив Александер Россі, який обігнав безліч суперників, але він стартував лише 32-м, що й завадило йому в підсумку піднятися вище.

 

IndyCar, "500 миль Індіанаполіса":

1.     У. Павер (Team Penske)

2.     Е. Карпентер (Ed Carpenter Racing) +3,159

3.     С. Діксон (Chip Ganassi Racing) +4,593

4.     А. Россі (Andretti Autosport) +5,224

5.     Р. Хантер-Рей (Andretti Autosport) +6,719

6.     С. Пажно (Team Penske) +7,236

7.     К. Муньоз (Andretti Autosport) +7,838

8.     Д. Ньюгарден (Team Penske) +8,692

9.     Р. Вікенс (Schmidt Peterson Motorsports) +9,311

10. Г. Рейхол (Rahal Letterman Lanigan Racing) +11,337.

Завдяки перемозі Павер вийшов у лідери чемпіонату IndyCar. Після шести етапів у нього 243 очки, у Россі, який іде другим, - 241 очко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram