>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Японець Такума Сато виграв "Інді-500", Алонсо зійшов за 20 кіл до фінішу

Лідер чемпіонату IndyCar Сімон Пажено приїхав 14-м.

Фото: EPA/UPG

Японський гонщик Andretti Autosport Такума Сато виграв 101-шу гонку Інді-500 у неділю. Другим фінішував пілот Team Penske Еліо Кастроневеш, а третім став новачок гонки Ед Джонс, який виступає за Dale Coyne Racing.

Минулорічний переможець Александр Россі фінішував сьомим, відразу після Хуана-Пабло Монтойї, відомого своїми виступами у Формулі-1.

Лідер чемпіонату IndyCar Сімон Пажено приїхав 14-м. Дворазовий чемпіон світу Формули-1 Фернандо Алонсо, який заради Інді-500 пропустив Гран-прі Монако, не зміг фінішувати. За 20 кіл до кінця перегонів поламався двигун у його боліді.

Фото: EPA/UPG

Нинішня гонка також відзначилася великою аварією Скотта Діксона і Джея Говарда. На 53-му колі Говард помилився, врізався в стіну, після чого машина вилетіла назад на трасу, просто перед Діксоном. Після контакту машина Діксона підлетіла високо в повітря, пролетіла над машиною Кастроневеша і приземлилася на відбійник. Через хвилину організаторам довелося вивісити червоний прапор.

Нагадаємо, що Такума Сато виступав у Формулі-1 без особливого успіху протягом 2002-2008 років за команди Jordan, BAR і Super Aguri. З 2010 року він перейшов в американську серію IndyCar, і до сьогодні в нього була тільки одна перемога - в Long Beach 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram