>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У випадку з росіянами в Сочі-2014 був неймовірний обман усього спортивного світу, - Макларен

При цьому голова комісії WADA не дав прямої відповіді на запитання: чи потрібно сумніватися в тому, що відбувається в спорті, і довіряти результатам.

У випадку з росіянами в Сочі-2014 був неймовірний обман усього спортивного світу, - Макларен
Ричард Макларен
Фото: EPA\UPG

Канадський юрист, голова комісії WADA з розслідування звинувачень у допінг-махінаціях на Олімпіаді-2014 в Сочі Річард Макларен розповів про проблеми допінгу в світі та реакцію Росії на свою доповідь.

"Росіяни досі не погодилися з моєю доповіддю, але це зробив увесь інший світ. Хоча я все ще дуже акуратно ставлюся до своєї безпеки, думаю, що ризики стали набагато меншими порівняно з тим часом, коли я проводив розслідування рік тому.

Перед МОК знову стоїть питання про те, як вони розібралися з інформацією з доповідей. Допінгова проблема існує в спорті повсюдно. У Росії допінг став ще більшою проблемою, тому що в процесі була замішана держава, на додаток до того, що спортсмени особисто приймають рішення про використання допінгу.

Багато людей запитували мене: чи потрібно сумніватися в тому, що відбувається в спорті, і довіряти результатам? Думаю, кожен повинен приймати самостійне рішення. Але очевидно, що це проблема, яка впливає на спорт. У випадку з росіянами в Сочі-2014 був неймовірний обман усього спортивного світу", - цитує Макларена CBC.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram