>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпійський чемпіон Пхьончхана Самуельссон заявив про погрози з Росії його вбити

Шведський біатлоніст розповів про погрози з Росії після його рішення бойкотувати етап Кубка світу в Тюмені.

Олімпійський чемпіон Пхьончхана Самуельссон заявив про погрози з Росії його вбити
Себастьян Самуэльссон
Фото: EPA\UPG

Олімпійський чемпіон 2018 року в Пхьончхані в естафеті швед Себастьян Самуельссон прийняв рішення бойкотувати завершальний етап Кубка світу в Тюмені, який пройде з 22 по 25 березня.

"Отримав повідомлення в інтернеті - як публічні, так і приватні. У них погрожували застрелити мене в Росії, писали, що бажають смерті всій моїй родині. Я не сказав би, що боюся, але мені складно уявити, що IBU або російські організатори зможуть гарантувати безпеку, якщо поїду в Росію.

Можна почути, що для них це було доволі просте рішення - і далі проводити змагання в Росії. Мене ж це рішення здивувало, був упевнений, що вони повинні перенести Кубок світу.

На мій погляд, вони трохи побоюються розмов про антидопінги і того, як зовнішній світ реагує на це.

На жаль, я думаю, що в IBU багато корупції, замішані гроші й інші речі, тому вони вважають, що для них важливо зберегти ці змагання", - цитує Самуельссона SVT.

Раніше відомий російський телекоментатор Дмитро Губернієв, коментуючи рішення Самуельссона бойкотувати етап Кубка світу в РФ, написав на своїй сторінці в Інстаграмі, що "вся Тюмень оголосить на Самуельссона полювання!".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram