>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

На чемпіонаті світу з шахів у Саудівській Аравії не буде необхідності носити абаю, - ФІДЕ

Раніше українка Ганна Музичук відмовилася від участі у змаганнях через абаю.

На чемпіонаті світу з шахів у Саудівській Аравії не буде необхідності носити абаю, - ФІДЕ
Фото: EPA/UPG

Міжнародна шахова федерація повідомила про угоду з організаторами чемпіонату світу в Саудівській Аравії щодо дрес-коду. Вперше у гравців спортивного заходу в цій країні не буде необхідності носити хіджаб або абаю, повідомляється на сайті ФІДЕ.

"ФІДЕ рада повідомити, що ми досягли угоди з організаторами про те, що дрес-код для заходу буде темно-синій або чорний діловий костюм з білою сорочкою або з відкритою шиєю, або з краваткою для чоловіків і синім або чорним діловим брючним костюмом з білою блузкою з високим коміром для жінок", - йдеться в повідомленні.

Загальний призовий фонд заходу становить 2 млн доларів. Це майже на 350% більше, ніж на попередньому чемпіонаті світу.

Раніше повідомлялося, що українка Анна Музичук, володарка декількох світових титулів з шахів, відмовилася від участі в Чемпіонаті світу з рапіду і бліцу, щойно дізналася, що його проведуть в Саудівській Аравії. Незважаючи на загрозу втрати титулів, шахістка не згодна "ризикувати життям і носити весь час абаю".

Нагадаємо, в лютому-березні 2017 р. Ганна Музичук брала участь у Чемпіонаті світу з шахів серед жінок в Ірані, де стала срібним призером, поступившись у фіналі китаянці Тань Чжун. Протягом всього турніру Ганні довелося скрізь носити хустку, яка повністю покриває голову. Також закони мусульманської країни накладали низку інших обмежень, наприклад, на перебування в одній кімнаті жінок і чоловіків, що істотно ускладнювало роботу з тренерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram