>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У світовому тенісі вибухнув скандал через вульгарну церемонію жеребкування

Підсумковий турнір серед кращих молодих гравців пройде вперше.

Церемонія жеребкування підсумкового турніру серед кращих молодих тенісистів сезону спровокувала критику з боку тенісистів, журналістів і вболівальників.

У процедурі жеребкування, що пройшла в Мілані, брали участь італійські моделі. Кожен з восьми учасників турніру мав обрати дівчину, яка йому найбільше подобається, і після цього вона діставала з-під одягу букву A чи B - залежно від цього тенісист потрапляв до відповідної групи.

"Тенісна спільнота відреагувала на цю виставу, оцінивши її як "треш", "соромно" і "гнітюче", - написало британське видання Telegraph. У сексизмі звинуватив організаторів церемонії і журналіст New York Times Бен Ротенберг.

Колишня французька тенісистка Амелі Моресмо, коментуючи у Twitter відео, яке виклав Ротенберг, написала: "Ганьба". Засудили ATP також колишній капітан збірної США з тенісу Патрік Макінрой, французька тенісистка Алізе Корне та інші гравці.

Підсумковий турнір серед найсильніших молодих тенісистів сезону (йдеться про гравців віком до 21 року) пройде в Мілані з 7 по 12 листопада. До групи А потрапили росіянин Андрій Рубльов, кореєць Чон Хьон і італієць Джанлуїджі Квіндзі (він отримав wild card від організаторів). У групі B зіграють росіяни Карен Хачанов і Данило Медведєв, хорват Борна Чорич і американець Джаред Дональдсон. За віком на цьому турнірі міг зіграти і німець Олександр Звєрєв, однак він зайняв третє місце в чемпіонській гонці ATP і зіграє на головному підсумковому турнірі року.

Змагання стане експериментальним. Уперше в ATP всі аути будуть фіксувати не лінійні судді, а система Hawk Eye. Раніше гравці могли вдаватися до цієї системи, якщо сумнівалися в правоті суддів і кількість звернень до Hawk Eye за сет була обмеженою. Тепер система стане основною і буде визначати точність влучення всіх м'ячів.

Крім того, буде змінена система ведення рахунку. Тепер для перемоги в сеті досить буде виграти чотири гейми, а не шість, як раніше. За рахунку 3:3 буде розігруватися тай-брейк. Скорочуються і гейми - за рахунку 40:40 розігруватиметься тільки один м'яч.

Турнір серед молодих гравців пройде вперше в історії. ATP планує, що він стане щорічним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram