>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Еліна Світоліна вийшла до фіналу турніру Premier 5 у Римі

Суперницею українки стане 4-а ракетка світу. 

Еліна Світоліна вийшла до фіналу турніру Premier 5 у Римі
Фото: EPA/UPG

Українська тенісистка Еліна Світоліна в суботу виграла в іспанки Гарбінє Мугуруса в півфіналі Internazionali BNL d'Italia (4-1, відмова через травму шиї), який проходить у Римі.

Суперницею українки стане румунка Симона Халеп, яка минулого тижня виграла титул на турнірі Premier Mandatory в Мадриді. Рахунок в особистому протистоянні з румункою: 2-0 на користь Симони. Халеп двічі вигравала на харді: 2013 року на турнірі в Болгарії, і 2014-го - у рамках матчу Кубка Федерації, повідомляє профільне видання "Великий теніс України".

Халеп - 4-а ракетка світу, Світоліна - 11-а

Нагадаємо, що Еліна Світоліна вчетверте в сезоні зіграє у фіналі турніру. Три попередніх вона виграла: у лютому Світоліна святкувала перемоги на турнірах  у Тайвані та в Дубаї, а наприкінці квітня перемогла на турнірі  у Стамбулі.

Усі змагання в жіночому тенісі розділені на кілька категорій. Вища з них - це велика четвірка Grand Slam: чемпіонат Австралії, чемпіонат Франції, Вімблдон і чемпіонат США. Далі йдуть змагання прем'єр-серії: Premier Mandatory (4 обов'язкових турніри в Індіан-Веллсі, Майамі, Мадриді та Пекіні); Premier Five (5 турнірів з призовим фондом не менш як $ 2,5 млн) і Premier (12 турнірів з меншим призовим фондом). Також є міжнародна серія з 32 турнірів і серія WTA 125.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram