>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Льюїс Хемілтон виграв Гран-прі Іспанії

Його відставання від лідера Формули-1 скоротилося до 6 очок.

Фото: EPA/UPG

Пілот Mercedes Льюїс Хемілтон у неділю виграв Гран-прі Іспанії і скоротив відставання від лідера нинішнього сезону Формули-1 Себастьяна Феттеля з Ferrari.

Хемілтон стартував із першого місця, але на старті пропустив уперед Феттеля. У другій половині гонки Хемілтону все ж вдалося повернутися в лідери завдяки швидшим шинам.

Фото: EPA/UPG

Третім приїхав пілот Red Bull Даніель Ріккардо. Виступаючи за третю за потужністю команду Формули 1, він зміг потрапити на подіум завдяки сходженню других пілотів Ferrari і Mercedes Кімі Райкконена і Валттері Боттаса. Також не зміг доїхати до фінішу напарник Ріккардо Макс Ферстаппен.

Проблеми, які виникли відразу у трьох пілотів топ-команд, дозволили приїхати на високих місцях двом пілотам Force India. Серхіо Перес фінішував четвертим, а Естебан Вікон - четвертим.

Також очки заробили Ніко Хюлькенберг (Renault), Карлос Сайнс (Toro Rosso), Паскаль Верляйн (Sauber), Данило Квят (Toro Rosso), Роман Грожан (Haas).

У загальному заліку Феттель лідирує зі 104 очками, він ще жодного разу не фінішував нижче від другого місця в цьому сезоні. У Хемілтона 98 очок. Третій - Боттас із 63 очками.

У командному заліку на першому місці йде Mercedes зі 161 очком. У Ferrari - 153 очки, у Red Bull - 72.

Наступна гонка пройде через два тижні в Монако.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram