>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У фіналі Ліги Європи зіграють "Аякс" і "Манчестер Юнайтед"

"МЮ" в матчі із "Сельтою" задовольнився нічиєю, а "Аякс" програв у гостях, але зумів утримати загальну перевагу в рахунку.

У фіналі Ліги Європи зіграють "Аякс" і "Манчестер Юнайтед"
Фото: EPA/UPG

В англійському Манчестері і французькому Ліоні завершилися матчі 1/2 фіналу Ліги Європи УЄФА, за підсумками яких "Манчестер Юнайтед" і "Аякс" з Амстердама вийшли у вирішальний раунд турніру, повідомляє УНІАН.

"МЮ" після гостьової перемоги в Іспанії над "Сельтою" з Віго (1:0) задовольнявся в повторному матчі нічиєю - 1:1, а "Аякс" після великої перемоги над "Ліоном" (4:1) програв у гостях 1:3, але зумів утримати загальну перевагу в рахунку - 5:4.

У Манчестері господарі поля вже на початку гри відкрили рахунок завдяки швидкому голу Маруані Феллаїні на 17-й хвилині. А на 85-й хвилині Факундо Ронкалья несподівано зрівняв рахунок і повернув інтригу двоматчевому протистоянню.

Іспанцям досить було забити ще один гол, щоб перемогти і в цій грі, і за сумою двох матчів. Але в решту 11 хвилин (арбітр додав до основного часу другого тайму 6 хвилин) їм це зробити так і не вдалося.

У паралельній грі в Ліоні після голу Каспера Дольберга на 27-й хвилині гості примудрилися пропустити тричі. У самісінькій кінцівці першого тайму, на 45-й хвилині, рахунок зрівняв Олександр Ляказетт, який реалізував пенальті. А на самому початку другого, на 46-й хвилині, він же забив з гри - 2:1. Нарешті, на 81-й хвилині Рашид Геззаль забив третій гол, але більшого французам зробити не вдалося.

Як повідомляли, фінал турніру пройде 24 травня в Стокгольмі на "Френдс Арені".

"Аякс" у 1992 році виграв Кубок УЄФА, який був попередником нинішньої Ліги Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram