>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Марк Маркес став триразовим чемпіоном MotoGP

Іспанець оформив титул за три гонки до кінця чемпіонату.

Марк Маркес став триразовим чемпіоном MotoGP
Фото: EPA/UPG

23-річний гонщик Repsol Honda Марк Маркес завоював свій третій титул в серії MotoGP, здобувши перемогу на Гран-прі Японії. Його головні суперники - обидва гонщики Yamaha Валентино Россі і Хорхе Лоренсо - зійшли з дистанції, пише Autosport.

Россі впав з мотоцикла на сьомому колі і після цього зміг доїхати лише до боксів. Лоренсо довгий час йшов другим, але за п'ять кіл до кінця втратив передню частину свого байка на одному з поворотів і пішов за Россі.

У підсумку другим перетнув фінішну лінію Андреа Довіціозо, тоді як Маверік Віньялес наздогнав і обійшов напарника Алейша Еспаргаро, що домінував весь уїк-енд серед Suzuki  в боротьбі за третє місце. П'ятим приїхав Кел Кратчлоу на Honda.

Шосте місце дісталося Полу Еспаргаро з Tech3, а топ-10 замкнули Альваро Баутіста, Данило Петруччі, Скотт Реддінг і Штефан Брадль.

Маркес приїхав на Мотегі з перевагою в чемпіонаті в 52 очка над Россі і 66 - над Лоренсо. Завдяки своїй п'ятій перемозі в сезоні і відразу обох гонщиків Yamaha 23-річний іспанець зміг додати до своїх титулів 2013 року і 2014-го ще один.

Фото: EPA/UPG

За три гонки до закінчення сезону у Маркеса 273 очка, а у Россі, що йде другим,  - лише 196. Чемпіон минулого року Хорхе Лоренсо йде третім з 182 очками.

MotoGP - це головна гоночна серія для мотоциклів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram